Öppna samtal

Ett öppet samtal pågår vanligtvis i två timmar och designas utifrån de samhällsfrågor och utmaningar som är aktuella just där och då. Det är ett öppet arrangemang dit alla är välkomna och inbjudningar skickas ut via Samtalsaktivisternas Facebook, Instagram, nyhetsbrev och digitala anmälningsformulär.

Du behöver inte förbereda dig på något sätt eller kunna något för att vara med. Vi kommer att visa med tydliga instruktioner hur vi samtalar och leda alla som är där genom samtalen. Vi kommer att göra samtalsövningar och träna oss i att prata, lyssna och ge och ta plats för varandra i samtalen. Allt vi gör under samtalen är frivilligt och det är helt upp till dig vad du väljer att dela med dig av.

Har du frågor om de öppna samtalen?

Funderar du på att komma på ett öppet samtal? Undrar du när nästa träff är? Vill du komma med ett förslag på ett öppet samtal? Skicka gärna dina tankar och frågor till oss via vårt kontaktformulär.

Fotograf Andreas Paulsson-3794
Fotograf Andreas Paulsson-2349

Utbildningsdagar

Under Samtalsaktivisternas utbildningsdagar ges deltagarna verktyg till att leda och delta i inlyssnande samtal som skapar förståelse och trygghet. De som anmäler sig till dessa utbildningsdagar är där för att de vill bli bättre på att prata, lyssna och förstå både sig själv och andra bättre. Deltagarna övar sig själva i att prata, lyssna och leda samtal med andra människor för att kunna lösa konflikter i vardagen, på arbetsplatsen och i klassrummet.

En utbildningsdag kan variera i längd mellan 1-5 dagar och utgår ifrån olika typer av samtalsverktyg och metoder som skräddarsys utifrån gruppens behov. Vi använder oss utav alltifrån Art of Hosting, Deep Democracy, Open space och World café till Gestaltterapi, mindfulness, KBT och övningar för aktivt lyssnande.

Skolturnéer

Samtalsaktivisterna bjuder in skolor att anmäla sig till en specifikt utannonserad skolturné där varje skola anmäler sig till en av dessa dagar. Skolan väljer själv vilka klasser och lärare som ska delta under en workshop som möter elever och lärare i deras behov. En utbildningsdag är cirka 3 timmar.

Vill ni boka Samtalsaktivisterna till er skola?

En höstturné är redan planerad och redan nu kan du lämna en intresseanmälan för er skola så kontaktar vi er. En intresseanmälan lämnar du här.

Vi gör även skräddarsydda samtalsledarutbildningar för rektorer, lärare och skolpersonal.

Fotograf Andreas Paulsson-9309
Fotograf Andreas Paulsson-9315

Workshops för företag

Samtalsaktivisterna besöker ert företag och leder en workshop. Längd och innehåll varierar då vi möter behovet som finns på er arbetsplats. Gemensamt för alla workshops är att de anställda får utbildning i samtalsledning, får verktyg för olika samtalsformer samt en träning i närvaro och öppenhet i olika sorters samtal.

Vill ni boka Samtalsaktivisterna till ert företag?

Skicka era frågor eller lämna en intresseanmälan till oss om ert företag är intresserade av ett besök så tar vi fram ett upplägg tillsammans med er. Det finns också möjlighet för längre skräddarsydda företagsutbildningar.