Suzan Arzlan – ”The world is my country!”

Suzan Arzlan – Programledare / nörd

En karismatisk ”nörd” som driver runt mellan boxarna. Suzan ter sig lugn och inger trygghet i hennes sätt att formulera sig. En ordsmed med glimten i ögat som enkelt glider igenom mina frågor en efter en. Inspiratörerna fortsätter att inspirera med sin lätsamma ton trots allvaret i det de gör!

 

Hon skriver mycket, tänker mycket och jag hoppas att inför inspirationsdagen att hon dessutom pratar mycket. Möt Suzan Arzlan!

 

Hej Suzan! Berätta om dig själv!
Oj, ska försöka hålla mig kort.. Jag älskar väldigt många saker. Havet. Färger. Indien. Nutella. Gå i sand. Skrattattacker. Justin Timberlake. (listan är LÅNG).

 

Jag är en glad och leende nörd som dagdrömmer väldigt mycket. Jag lever väldigt mycket i mina tankar, på gott och ont. Jag skapar scenarion i huvudet med dialoger som antagligen aldrig kommer hända (t.ex att jag och Zlatan snackar om hur grymt det hade varit om han tillsammans med David Luiz hade börjat spela i turkiska ligan). Jag har jobbat 2 år som programledare på morgonshowen på radiokanalen P3 Din Gata, ett otroligt givande jobb där jag har fått träffa fantastiska människor och hört berättelser som jag fortfarande bär med mig. Det i sig har eldat upp min passion för empati ännu mera.

 

Därefter “flyttade” jag till Istanbul (pendlar ständigt mellan Istanbul och Skåne senaste året) och bor numera där alltså. Polariseringen och det tydliga “vi och dem” i det landet gör mig ledsen, arg och förtvivlad så jag påmins ständigt om hur viktigt det är med just samtalsaktivism. Annars fyller mina dagar med att skriva, läsa, kolla på Ted Talks, klipp på sociala experiment, lyssna på favoritlåten på repeat, kicka homemade-kareoke och annat skoj.

 

Varför har du valt att vara med och inspirera på Samtalsaktivisternas inspirationsdag?
Jag vill vara med för att mata min själ med andras klocka känslor och ord och för att mata andras själar med min passion för empati. Empati för mig är att t.ex känna någons smärta i mitt eget hjärta, det är nästan lite magiskt. Jag vill dela med mig av den magin.

 

Under din tid som [programledare i radio], vad har varit din viktigaste tillgång?
Min nyfikenhet att vilja förstå utan att värdera. Jag tror inte på rätt och fel och har därför alltid haft ett öppet sinne för att höra för vad andra tycker och säger. Den förståelsen är en tillgång jag alltid håller kär.

 

Om du fick välja vem som helst, död eller levande; vem skulle du vilja inspireras av och varför?
Författaren Jonas Hassen Khemiri, den mannen är en en språkmagiker och ordkonstnär som tänjer på fiktion och sanning. Jag hade velat dyka in i hans hjärna och bo där ett tag. Ett Khemiri-ashram.

 

Vilket är ditt svagaste karaktärsdrag?
Velighet. Det tar väldigt lång tid för mig att göra ett val och ibland kan jag älta valet lite väl länge.

 

Hur hanterar du utmaningar i vardagen?
Oftast tar jag på mig offerkoftan. Nästa fas är att jag klankar ner på mig själv och min svaghet. Sen gråter jag ut ordentligt. Sen kan jag gå runt och deppa ett tag, men det vänder. Jag hittar min tillit för universum och går in i en “allt kommer bli bra”-mentalitet.

 

Om du fick spendera en vecka i ett öde kontorslandskap, vad skulle du ta med dig då?
Min favorit dansgrupp “Quick Crew” + en högtalare + en laptop med massa music (och laddaren såklart).

 

Vilket är viktigaste för dig i arbetet; lekfullhet eller struktur?
Ibland lekfullhet ibland struktur.

 

Vad kommer du att prata om, och varför?
Empati. Jag tror att det kan verka luddigt och flummigt, men det är livsviktigt och kan skapa en revolution. Jag har en passion för EMPATI och hade velat dela med mig av den passionen. Att kliva ur sina egna skor och kliva in I någon annans skor kan skapa magi.

 

Om du fick en häft-pistol, tre nålar, en bunt pennor och ett torrt suddgummi och ett kilogram papper, vad hade du byggt för något?
På grund av min velighet, så hade jag nog inte kunnat bestämma vad jag ska bygga och sen gråtit i fosterställning för att jag komplicerar saker och ting för mycket. Helt ärligt.

 

Vilken känsla vill du lämna deltagarna under inspirationsdagen med?
Jag vill att folk ska tänka “Wow, jag älskar människor.”

 

Vilken är den vanligaste kommunikativa missuppfattningen mellan människor idag?
Att vi antar utan att fråga och lyssna. Vi verkligen antar hej och vilt nästan hela tiden. Problemet är väl inte att anta, men att komma till en slutsats (fördom) baserat på ens antagande.

 

Om du fick vara en superhjälte, vilken superkraft hade du haft då?
Teleportering! Restaurangbesök i Indien, dopp i Bali, hälsa på storebror i Malmö.. Inga gränser, bara att förflytta sig på sekunden. The world is my country!

 

 

Suzan Arzlan en av de 8 inspiratörer som kommer att föreläsa och hålla rum tillsammans med Samtalsaktivisterna Malmö den 7 juni! Om du inte har kollat in eventet ännu så finner du det här: https://www.facebook.com/events/1734571753452925/

 

Hoppas vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *