Samtalsaktivisternas dagbok – Skolturnén 4/4-16

Bergochdalbana är nog det bästa ordet att beskriva dagen med för min del. Så många känslor har gått igenom min kropp, så mycket energi, så många tankar men framförallt: så mycket kärlek. Människorna som vi träffade idag var helt fantastiska och gjorde dagen otroligt fin. Jag är jätteglad att jag har tagit ledigt från skolan för att ta del av det här, erfarenheterna som det här ger mig känns ovärdeliga. Stort tack till Rytmus, till alla elever, lärare och till och med rektor som deltog i samtalen.
Caspian Almerud

Hur grymt energirika unga människor är. Vilka överfeta indivier som gömmer sig ibland grupperingen vi kallar ”ungdomar”. Att samtalet är ett viktigt verktyg vid inlärning. Hur coolt det är att en ung snubbe stannar till för att säga tack för chansen att få bli hörd. Hur jävla bra det kan vara om man bara tar sig tiden och skapar ett tryggt rum.
Niclas Hellgren

Under eftermiddagen fick vi leda ytterligare 70 elever på Rytmus genom samtal om utanförskap, fördomar och vi & dem-tänkande. Insikterna levererades som på löpande band och jag fick lära mig så sjukt mycket av att bara vara i samma rum som de här grymma unga människorna. Tack Rytmus för att ‪#‎samtalsaktivisterna‬ fick inleda skolturnén i Skåne hos er. Imorgon ska vi till Häljarp utanför Landskrona för att fortsätta ‪#‎pratamedvarandra‬.
Navid Modiri

Under dagen fick vi återigen privilegiet att få träffa en hel drös av underbart kloka elever. Rytmus, första stoppet på vår skolturné, och vilken start! Jag tar med mig ett otroligt lugn, en fantastisk trygghet och en stor härlig dos pepp inför resten av veckan. Musikeleverna på Rytmus, ni är så sjukt grymma. En ära att ha fått spendera en dag med er!
Tobias Swahn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *