Naiv Modivrig – När allvar inte längre räcker till

Navid Modiri – Läser serietidningar

 

Det går rykten i Malmö om att Jesus numera pratar Göteborgska. Navid är en av de där personerna som ser världen som något man formar lika mycket som man formas av världen. Det är lätt att man rycks med av hans entusiasm för livet, konsten och människan. Social entreprenör? Rappare? Samtalsledare!?

 

Kalla honom vad du vill, men vi här på Samtalsaktivisterna kallar honom iallafall för Navid Modiri.

 

Hej Navid! Berätta om dig själv!
Jag älskar att prata med människor, skriva, göra musik och läsa serietidningar.

 

Varför har du valt att vara med och inspirera på Samtalsaktivisternas inspirationsdag?
För att jag ändå tänkte vara där och det kändes som ett bra läge att berätta lite om vad vi gör och prata lite om vad aktivism är för mig. Att gå från att hitta på en teamdag för fyra pers till att arrangera ett event inom loppet av 10 dagar är en klassisk aktivistisk approach på livet. Fler borde testa att se världen som lera istället för cement. Det är både kul och läskigt.

 

Under din tid som [yrke], vad har varit din viktigaste tillgång?
Att du inte ens satte en titel på mig tror jag är min viktigaste tillgång. Jag älskar att jag är svår att facka in eftersom det fackar upp människor föreställningar om vilket fack de facktiskt ska be mig att facka off till. Jag tror att en av mina tillgångar är att jag är flexibel, lättrörlig och bred i min repertoar av skills.

 

Om du fick välja vem som helst, död eller levande; vem skulle du vilja inspireras av och varför?
Jag är ett stort fan av Marina Abramovic och Banksy. Jag skulle vilja vara deras barn.

 

Vilket är ditt svagaste karaktärsdrag?
Att jag tänker högt vilket gör att min idéprocess är högljudd och tillgänglig för många andra än mig själv. Det kan göra min omgivning orolig eftersom de tror att allt jag säger är sånt jag ska göra. Då blir de stressade.

 

Hur hanterar du utmaningar i vardagen?
Säger: kom igen då din jävel ( med Stockholmig snutaccent )

 

Om du fick spendera en vecka i ett öde kontorslandskap, vad skulle du ta med dig då?
Ett paintbollgevär.

 

Vilket är viktigaste för dig i arbetet; lekfullhet eller struktur?
Struktur, lekfullheten har jag redan.

 

Vad kommer du att prata om, och varför?
Jag kommer prata om samtalsaktivism och hur du arrangerar ett inspirationsevent på 10 dagar.

 

Om du fick en häft-pistol, tre nålar, en bunt pennor och ett torrt suddgummi och ett kilogram papper, vad hade du byggt för något?
En kavaj andra kan brainstorma på!

 

Vilken känsla vill du lämna deltagarna under inspirationsdagen med?
Grav och glad förvirring.

 

Vilken är den vanligaste kommunikativa missuppfattningen mellan människor idag?
Att andra missförstår oss för att jävlas.

 

Om du fick vara en superhjälte, vilken superkraft hade du haft då?
Att med en kram få precis vem som helst att sluta ta sig själv på för stort allvar.

 

Navid Modiri är en av de 8 inspiratörer som kommer att föreläsa och hålla rum tillsammans med Samtalsaktivisterna Malmö den 7 juni! Om du inte har kollat in eventet ännu så finner du det här: https://www.facebook.com/events/1734571753452925/

 

Hoppas vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *