“Den största missuppfattning är att vi vill förstå varandra”

Micco Grönholm – Varumärkesutvecklare

 

Det är en sak att bjuda in till en intervju, och en helt annan att bli vägledd genom en intervju. Micco är en herre med lång erfarenhet inom varumärkesutveckling, men med en märkbar vilja som drar åt det hållet han känner för. Ganska snabbt kände jag hur jag drogs med av Micco’s lekfulla sätt att driva på och påverka.

 

Mannen som kommer utmana din syn på dig själv i det sociala rummet; Micco Grönholm everybody!

 

Hej Micco! Berätta om dig själv!
Jag har nyss fyllt 50, och det känns lite jobbigt. Känner inte riktigt att jag är en ålder, utan summan av alla mina åldrar. Alltså inte bara 50, ännu mer någon annan av mina åldrar, t.ex. 18, 27, 35 och 42. Under så gott som hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med någon form av varumärkesutveckling, att skapa attraktiva varumärken som människor vill synas med, köpa eller jobba för.

 

Varför har du valt att vara med och inspirera på Samtalsaktivisternas inspirationsdag?
Därför att det var Navid som ställde frågan. Det lät också som en jätteintressant och rolig dag, som en chans för mig att lära mig nya saker.

 

Under din tid som varumärkesutvecklare, vad har varit din viktigaste tillgång?
Det är svårt att svara på, men kanske att jag är oerhört nyfiken på människor och hur vi beter oss. Att inte se på ett varumärkesarbete som något isolerat utan att alltid se det större syftet. Jag har heller aldrig varit rädd för att testa nya saker och Ibland blir det inte som jag tänkt mig, men då har jag lärt mig något nytt.

 

Om du fick välja vem som helst, död eller levande; vem skulle du vilja inspireras av och varför?
Julius Ceasar! Jag är lite av en Ceasar-nörd, då en väldigt stor del av samhället vi lever idag har Ceasar varit med och skapat grunden för. Väldigt väldigt nyfiken på vad han hade för ambitioner och visioner egentligen. Vad var hans drivkraft? Det måste ju har varit någonting annat än makt och att expandera det romerska riket som drev honom.

 

Vilket är ditt svagaste karaktärsdrag?
Jag är otroligt lat. Oerhört lat. Verkligen riktigt lat. Jag är minsta motståndets lag, saker som är skittråkiga skjuter jag upp till sista sekunden, och det får jag ibland lida för. Vissa saker lär jag mig aldrig och har fått inse att de är just karaktärsdrag.

 

Hur hanterar du utmaningar i vardagen?
Vi har ju den här grejen vi brukar säga, Navid och jag, att ingenting är omöjligt, det är bara ogjort. Utmaningar är ju det som gör livet spännande. Det är det som får mig att vakna till och inte vara lat. Helst utmaningar där det finns en okänd faktor. Och helst någon som säger att det är omöjligt.

 

Om du fick spendera en vecka i ett öde kontorslandskap, vad skulle du ta med dig då?
XboxOne, och en hög med sköna spel. Och inte glömma bort inloggningen till mitt NetFlix konto.

 

Vilket är viktigaste för dig i arbetet; lekfullhet eller struktur?
Lekfullhet till 100%. Lekfullheten kommer naturligt till mig, den har jag i mig. Den andas jag och är jag, den är min person. Strukturen har jag inte naturligt, den får jag jobba på. Sen behöver jag struktur omkring mig för att känna tillräcklig trygghet för att vara lekfull. Därför ser jag till att omge mig av människor som andas struktur, så är de min struktur.

 

Vad kommer du att prata om, och varför?
Skillnaderna mellan det medvetna och omedvetna
tänkandet. Om vår övertro på vårt egen rationalitet. Om vilka konsekvenser vårt irrationella och rationella tänkande får. Hur det leder till att kommunikation inte funkar, och hur vi kan kommunicera det bättre! Om varför vi har fördomar, och hur vi kan lära oss att hantera dem.

 

Om du fick en häft-pistol, tre nålar, en bunt pennor och ett torrt suddgummi och ett kilogram papper, vad hade du byggt för något?
Jag hade nog byggt ett vindskydd; det blåser litegrann ute just nu trots att det är soligt och varmt. Hade byggt en vindskydd så jag kunde sitta ute och käka lunch. I lä.

 

Vilken känsla vill du lämna deltagarna under inspirationsdagen med?
“Shit. Coolt.” Ungefär så.

 

Vilken är den vanligaste kommunikativa missuppfattningen mellan människor idag?
Att den ena personen vill förstå den andra personen.

 

Om du fick vara en superhjälte, vilken superkraft hade du haft då?
Jag skulle vilja flyga. Alltså flyga själv, på riktigt. Jag tränar på det men det går sådär. Jag utgår från “Douglas Adams” som sa att konsten till att flyga är att trilla utan att träffa marken. Så det är allt jag behöver lära mig. Att inte träffa marken.

 

 

Micco Grönholm är en av de 8 inspiratörer som kommer att föreläsa och hålla rum tillsammans med Samtalsaktivisterna Malmö den 7 juni! Om du inte har kollat in eventet ännu så finner du det här: https://www.facebook.com/events/1734571753452925/

 

Hoppas vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *