Björn ”den som växer i visdom” Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad – Buddhist, Föreläsare

Efter att spenderat en timme att försöka lista ut vem denne herre är inser jag att det är nog lättare sagt än gjort. Jag finner i hans flöde bilder på en munk som saligt sjunger en bön framför hans måltid; enligt texten under den tid han levde som eremit. Bilder på leende människor, föreläsningar och en person som verkar växa i andras närhet.

Med viss ödmjukhet vill jag här presentera en person som kommer rocka vårt kollektiva medvetande på tisdag; Björn Lindeblad!

 

 

Varför har du valt att vara med och inspirera på Samtalsaktivisternas inspirationsdag?

För att jag tycker om vad Samtalsaktivisterna gör. För att jag tycker om Navid. För att jag tycker om att tala med unga människor. Och när man själv är 54, finns det väldigt mycket unga människor. För att min favoritfrisör ligger i Malmö, och det var länge sen jag klippte mig.

 

Under dina 16 år som buddhistmunk, vad har varit din viktigaste tillgång?

Får man välja tre saker? Tålamod, tillit och min goda vilja. I ingen speciell ordning.

 

Om du fick välja vem som helst, död eller levande; vem skulle du vilja inspireras av och varför?

Det valet blir lätt. Buddha såklart. För att hans insikter har talat så direkt till mig i nästan 30 år nu.

 

Vilket är ditt svagaste karaktärsdrag?

Jag har svårare än jag skulle vilja att ta kritik.

 

Hur hanterar du utmaningar i vardagen?

Jag har ett hemligt vapen. Jag tror inte på allt jag tänker.

 

Om du fick spendera en vecka i ett öde kontorslandskap, vad skulle du ta med dig då?

Vatten. Om man bara får ta med sig en sak.

 

Vilket är viktigaste för dig i arbetet; lekfullhet eller struktur?

Lekfullhet, alla dagar i veckan.

 

Vad kommer du att prata om, och varför?

Det har jag inte bestämt än. I skrivande stund är det en vecka kvar! Men jag vet hur jag vill att ni som lyssnar skall känna när jag är klar. Mindre jag och mera vi, mindre benägna att tro på allt ni tänker, med en spirande känsla av tillit och mod i bröstet.

 

Om du fick en häft-pistol, tre nålar, en bunt pennor och ett torrt suddgummi och ett kilogram papper, vad hade du byggt för något?

Jag hade byggt en bok.

 

Vilken känsla vill du lämna deltagarna under inspirationsdagen med?

Se ovan.

 

Vilken är den vanligaste kommunikativa missuppfattningen mellan människor idag?

Att man tror sig ha förstått den andra.

 

 

Om du fick vara en superhjälte, vilken superkraft hade du haft då?

Jag har beundrat Batman i 45 år nu. När jag var liten hette han Läderlappen. I min första Batmobile kunde man skjuta tändstickor på sina fiender. Så jag vill inte ha någon superkraft. Men jag vill vara superhjälte. Batman. Alltid Batman. Bara Batman.

 

 

 

Björn Lindeblad är en av de 8 inspiratörer som kommer att föreläsa och hålla rum tillsammans med Samtalsaktivisterna Malmö den 7 juni! Om du inte har kollat in eventet så är det absolut dags nu! Platserna tickar iväg, och det vore coolt att se dig där!

 

Event: https://www.facebook.com/events/1734571753452925/

 

Biljetter: https://www.eventbrite.com/e/samtalsaktivisternas-inspirationsdag-storytelling-kommunikation-och-samtal-tickets-25720948048

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *